maandag, februari 17

Diary: Week 7


De examenbundels die ik had besteld kwamen binnen - nog 7 dagen, aftellen maar! - prachtig toilettasje van Fred De La Bretoniere (later meer) - Regen, regen, nog eens regen

Alweer een week voorbij.. alweer de één na laatste week voor de voorjaarsvakantie. Het is een ontzettend groot cliché, maar tijd vliegt. Zeker als je eigenlijk tijd te kort hebt, ik bedoel maar: zelfs met de vakantie erbij hoef ik nog maar zes weken naar school tot mijn laatste toetsweek, mijn laatste lessen. Ik word al bang als ik er aan denk en probeer dan nu ook alles met school al zo te plannen dat ik me niet op het laatste moment als een malle hoef te gaan stressen. 

De week begon rustig. Maandag had ik een schoolexamen van wiskunde waar ik echt heel hard mijn best voor moest doen omdat ik vorig jaar op hetzelfde onderdeel een 2,1 had gehaald. De zondag was ik er al flink voor bezig geweest en later in de week werd ik daar gelukkig voor beloond met een 6,2 - nogal een verschil. Ik was vroeg vrij en was dan ook van plan mijn middag aan school te besteden door vooruit te werken, maar toen ik eenmaal de Olympische Spelen had aangezet, ben ik niet meer van de bank afgekomen. Rond een uurtje of vijf kwam ik eindelijk van de bank af om wat aan school te doen, maar dat deed ik niet lang, want een uurtje later konden we eten en twee uur later zat ik alweer in de spinning les.. Ik moet mijn prioriteiten toch iets beter gaan stellen.

Dinsdag was eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal, ik ging naar school, had rijles en na schooltijd zette ik de tv weer aan. Ik wist het middagje Olympische Spelen kijken iets korter te houden dan de dag ervoor, maar ook dinsdag was het op een gegeven moment zo spannend dat ik aan de tv gekluisterd zat. Zonde, zonde, maar wel weer een lekkere drill voor de spinningles van die avond. De spinninglesjes zijn de laatste weken echt mijn favorieten qua cardio in de sportschool geworden: een halfuurtje lang keiharde muziek, je verstand op nul en trappen maar. Daarna nog even de krachthoek in en na een uurtje voel je je én helemaal voldaan én ben je niet je hele avond aan de sportschool kwijtgeweest. 

Woensdag had ik wat minder tijd. Op school organiseerden we als commissie voor de Laatste SchoolDag een valentijnsactie en er moest nog heel veel gebeuren, vandaar dat ik 's middags een dik uur extra op school zat en 's avonds dan ook besloot niet naar de sportschool te gaan maar mijn tijd aan school te besteden - werd toch wel tijd na twee dagen van slechts voornemens ;)

Donderdag stond ik met trillingen op, want ik zou mijn tussentijdse toets van het autorijden hebben. Doodeng vond ik het, ook al is het nog geen echt examen. Achteraf bleek het allemaal heel erg mee te vallen - ik heb hem ook gehaald! - en ik ben heel blij dat ik hem heb gedaan omdat ik straks veel minder zenuwachtig ben. Over drie weekjes mag ik afrijden en ik kan nu al niet meer wachten!

Mijn vrijdag kwam ik door door als een soort cupido met hartjes op de wangen door school te lopen: het uitdelen van de kaartjes die mensen - soms anoniem - hadden gestuurd. En het lezen van alle kaartjes is natuurlijk nog wel het leukste deel. 's Middags werkte ik, zoals gewoonlijk, en 's avonds had ik een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. Ik had voor sinterklaas al een bon gekregen en was zo zat van de vorm van mijn wenkbrauwen zoals ik ze altijd bijwerk dat ik dat graag voor de vakantie geregeld wilde hebben. En dat is gelukt!

Sinds ik op zaterdag werk vind ik het heel moeilijk om op te staan, maar nu het weer licht is als ik om kwart over acht de deur uit ga gaat dat gelukkig allemaal iet soepeler. Toen ik rond vijf uur thuis kwam stond er een stuk kwarktaart op me te wachten en later aten we pasta met garnalen... mm weekend. Mijn avond kwam ik door met vriendinnen en een film.

En zondag stond helemaal in het teken van school, blogjes vooruit schrijven voor de vakantie en alvast wat spullen inpakken die ik deze week toch niet nodig heb. Ik was eigenlijk van plan om alvast een stukje te gaan hardlopen, maar wind + regen + hardloopkleren die in de was zaten hielden me tegen. Na de vakantie ga ik het weer oppakken en deze week ga ik lekker veilig voor de spinning binnen.. tenzij ik een gewicht op mijn voet laat vallen kan er me dan deze week ook niets meer gebeuren voor de wintersport ;)

8 opmerkingen:

 1. Oh, leuke maar drukke week zeg! Leuk dat je op wintersport gaat, ik zit nu in Oostenrijk. :-) X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat herken ik ook heel erg van mijn tussentijdse toets, zenuwachtig zijn en uiteindelijk valt het mee! :-) Leuke blog heb je, ik las ook dat je CIW wil gaan studeren. Ik studeer dat ook in Groningen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk geschreven. Alvast veel plezier op wintersport!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leeuk,
  je toilettas is echt super mooi!
  veel plezier op wintersport !

  xxx

  www.welcometojuliaslife.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo wil ik mijn Diary dus ook gaan doen! (ik doe nog geen diary op mijn blog...).
  Succes met je examens!

  X
  www.overvanallesennogwat.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat toilettasje is echt super mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het examenjaar gaat zo snel voorbij he, ik merk het ook ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, ik lees ze allemaal!