vrijdag, februari 28

Fit update #11: Healthy People kokoswater

Sinds ik ben gestopt met het drinken van frisdrank en alleen nog maar water, groene thee, verse jus en af en toe en kop koffie drink, heb ik ook nauwelijks meer zin in zoet drinken. Wanneer ik dat toch heb, en dat is vaak als ik thuis kom na het sporten, vind ik het heel moeilijk om me in te houden. Gelukkig zit er sinds kort een Jumbo tegenover mijn sportschool mét Healthy People kokoswater, en hoewel ik liever een pure variant drink (verantwoorder) vind ik deze wel heerlijk. Ik ontdekte twee weken terug de nieuwe variant: mango kokoswater, en besloot deze te vergelijken met de variant die ik eerder altijd dronk, namelijk kokoswater met ananastoevoeging.

   
De variant met ananas is lichtgeel als je hem inschenkt en is overduidelijk véél zoeter dan gewoon kokoswater. Desondanks vind ik het wel lekker zoet, het is niet zo dat het overheerst. Hoewel je de ananassmaak meer proeft dan de kokossmaak (en dat terwijl er veel minder ananas in zit, volgens de ingrediënten), is het niet storend en blijft het een fris drankje. Ik gebruik hiervan kleine beetjes door smoothies of drink een klein glas na het sporten, omdat teveel ook niet goed is.


Ik ben gek op mango en werd dan ook razend enthousiast toen ik dit pak in het koelschap zag staan. Thuis was dit echter al minder, want het sap is zo geel dat het er al niet meer natuurlijk uit ziet. De smaak is heel lekker, het sap smaakt naar vruchtensap zoals je dat ook van andere merken kent, maar.. van die merken weten we inmiddels dat dat vruchtensap niet zo gezond is als ze beweren. Ik heb de ingrediënten van beide varianten (dus mango en ananas) bekeken, en alles duidt erop dat aan de mango variant inderdaad meer is toegevoegd. Erg jammer, want omdat ik nu weet dat hier meer in zit, zal ik hem niet zo snel meer pakken. Het sap is mierzoet, maar heeft wel echt een geweldig lekkere mango smaak.

Ik heb veel artikelen gelezen over het kokoswater van Healthy People en ben er nog steeds niet over uit of dit nou in de buurt komt van het kokoswater van Vita Coco (puur dus) of dat je dit beter gewoon niet kunt drinken. In elk geval, als ik een keer een sap craving heb hop ik naar het koelvak en neem ik een Healthy People kokoswater ananas, omdat het gewoon erg lekker is (ook in kleine hoeveelheden door smoothies) en gewoon redelijk verantwoord lijkt te zijn. Kokoswater mango heeft ook zeker een lekkere smaak, maar heeft meer toevoegingen en is ook héél erg zoet. 

Ik ben geen held met ingrediënten en lees ook altijd eerst andere artikelen die zijn geschreven over voeding voordat ik het koop. Ik weet daarom ook nog steeds niet te zeggen of dit spul nu goed of slecht is, maar ik hoop dat ik met dit artikel wel een verschil duidelijk heb gemaakt. 

7 opmerkingen:

 1. Deze is inderdaad lekker. Ik verleng hem altijd met wat water, omdat ik hem anders te zoet vind. Die van Vita Coco is een stuk beter omdat dit gewoon puur kokoswater is. En die van Healthy People maar 55% kokoswater en 45% ananassap. Maar voor die van Vita Coco betaal je natuurlijk een stuk meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben benieuwd naar de kokoswater met ananas! Ik vind kokoswater sws al heel erg lekker.

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben er wel benieuwd naar, ik houd van kokoswater.
  Liefs, gea.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kokoswater Mango vond ik erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeh ben er benieuwd naar! Ik houd van kokoswater én mango dus dan zal ik dit vast ook wel lekker vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmm lijkt me echt heerlijk!! Ik heb vaak die Vita Coco met ananas smaak, die is ook super!

  xx
  Nathalie
  www.nathalie-kemna.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kokoswater met ananas vind ik super lekker en je drinkt het weg als water! Met mango heb ik nog nooit geprobeerd, ben wel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, ik lees ze allemaal!