vrijdag, maart 21

Fit update #14: Over gevaarlijke eetbuien en behaalde successen

 photo Onlangsbijgewerkt43_zps8c210ea2.jpg

Heel verraderlijk: zien dat het sporten en gezond eten effect heeft op je lichaam en denken 'nu mag ik weer'. Iets makkelijker doen en jezelf die zak chips gunnen, en dat ijsje, en dat bakje patat, en die paar drankjes op de zaterdagavond. Elke poging waarbij ik een strakker lichaam probeer te krijgen eindigt met het loslaten van het gezonde eten - zonde! Paaseitjes, terrasjes, wit brood en borden vol pasta (want dat blijft ten slotte mijn lievelingseten) zorgden ervoor dat ik mijn doel weer wat los liet. Sporten volhouden gaat prima, maar een gezond eetpatroon volhouden is veel en veel moeilijker. Ik merk dat als ik moe ben ik sneller grijp naar iets ongezonds omdat ik geen zin heb om moeite te doen voor het maken van een gezonde maaltijd. Hetzelfde geldt voor als ik me verveel - eten terwijl je geen trek hebt, komt het bekend voor? 
In ieder geval, daar moet weer iets aan gebeuren. De bikini's zijn binnen, het zonnetje laat zich zo nu en dan alweer zien en dus betekent dat dat de zomer er weer aan zit te komen. Daarnaast weet ik dat sporten en gezond eten mijn concentratie een flinke boost geeft, en dat is alleen maar goed voor de examens die er over een aantal weken aan zitten te komen toch? ;)

Vorige week vertelde ik jullie over de geweldige 5K en 7K die ik rende. Ik mag nog een doel afstrepen: de 8K in een kleine 44 minuten tijd! Op 21 april is mijn 10K run, mijn doel is om deze binnen de 55 minuten uit te lopen. Moet lukken, met één à twee hardlooptrainingen, idem krachttrainingen en wat gehockey elke week. 

8 opmerkingen:

 1. Oh zo herkenbaar, ongezond eten als je resultaat begint te zien! De laatste tijd probeer ik dan smoothies te maken en dat werkt wel, die zijn gezond, vullend en ook nog eens heel erg lekker. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar. Ik heb als ik voor een paar dagen alleen maar gezond eet daarna echt iets ongezonds nodig.

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je gaat goed Anne! Ik vind het echt knap hoe vaak je in de sportschool bent, en naar mijn mening ben je echt degene die het gezondste eet! :O
  Ik bewonder je wel een beetje hoor, het lukt mij helemaal niet! Let ook op jezelf, en blijf je wel wat gunnen, want dat mag ook wel :)
  Succes met de 10K! XX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel succes met de 10 kilometer en ja, het is wel herkenbaar. Wat heel goed helpt is elke dag alles opschrijven wat je eet en drinkt, alles, met tijdstip erbij enzo. En als je merkt dat je iets wilt pakken, eerst heel veel water drinken (met citroen). Helpt bij mij goed! En altijd ongezouten noten in huis hebben (:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar! Na een training ben ik geneigd om een koek te eten gewoon omdat ik denk: 'he ik heb gesport dus dat koekje mag wel' ... zo niet snugger.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, ik lees ze allemaal!