maandag, oktober 22

Klaar voor de start, af!


Image Hosted by ImageShack.us

Was ik vorig jaar nog zo vastberaden dat ik de vier mijl van Groningen zou gaan lopen, had ik dit jaar al weken niet meer hardgelopen. De inschrijvingen voor de 4 mijl zaten al vol, en toen ik in de zomer eenmaal de vijf kilometer kon lopen, ging het elke keer dat ik ging rennen bergafwaarts - mijn motivatie verdween als sneeuw voor de zon. Toch kreeg ik door blogs als die van Annemerel, Fieke en Francien en Marieke weer een paar los dwarrelende hardloopkriebels. Een ander voornemen voor dit jaar was dat ik de 6 kilometer zou kunnen lopen, en dat moet er dan maar een keer van komen! Zaterdag leek de perfecte dag - het weer was lekker, het was vakantie en ik had geen hockeywedstrijd. Zo gezegd, zo gedaan, en na een powerontbijtje ging ik op weg. Ik loop altijd met de podcast van de atletiekunie, met Renate Wennemars, omdat ik weet dat dat realistische blokjes zijn en ik het moet volhouden om voldoening te krijgen. Ik begon bij training zes - vier keer twee minuten rennen, drie keer drie minuten, met wandelblokjes van twee minuten tussendoor. Ik was klaar, maar nog niet thuis, en ik ging nog even door (don't look back, don't look back, can't stop running, kunnen jullie je voorstellen hoe zo'n heerlijke tekst dat is om op te rennen!?)
Het blok aan mijn been die ik bij mijn vijf kilometer regelmatig heb gemerkt is nog lang niet weg, maar ik ga weer langzaam opbouwen. Ik hoop deze week, in de vakantie een aantal keer te lopen! Die 6 kilometer ga ik halen, in december.

edit: Na het checken van de afstand op afstandmeten.nl bleek dat ik (met die wandelpauzes, dat wel) al bijna vijf kilometer had gelopen, wat helemaal niet de bedoeling is met die training, ik krijg weer hoop!

2 opmerkingen:

  1. Goed van je dat je het weer opgepakt hebt! Ik geloof erin dat die 6 kilometer gaat lukken in december :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed van je! Hardlopen lukt mij nooit echt. Ik ga liever gewoon naar de sportschool.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, ik lees ze allemaal!