maandag, januari 6

Diary: Week 1


In de ZARA Groningen - Over zeven weekjes weer! - Mijn probleem met to do lijstjes, herkenbaar? 

Vanaf vandaag wil ik elke week een diary bij gaan houden. Ik beleef doorgaans niet heel veel spannende dingen, maar vind diaries altijd zo leuk om te lezen bij andere dat ik me ook aan een wekelijkse update ga wagen!

Vorige week maandag was er het heerlijke besef van het hebben van nog een week vakantie. Ik verplichtte mezelf tot niets, bleef lang in bed liggen en spendeerde ook aardig wat uurtjes op de bank. Eigenlijk moest ik veel voor school doen, maar ik doopte de dag om tot een dag van niets moet, alles mag. Daar heb ik aardig gebruik van gemaakt. Ik wilde wel nog even naar de sportschool voordat het oud & nieuw zou zijn, dus daar ging ik 's avonds nog even naartoe. 

Dinsdag was het natuurlijk oudjaarsdag. Ik heb altijd moeite met de hele dag wachten totdat we eindelijk naar familie toe gaan, maar dit jaar besloten mijn moeder, zusje en ik te gaan winkelen in Groningen, waar we ons prima hebben vermaakt. Ik kocht een rokje, trui en broek in de ZARA sale, een mooie blouse van Saint Tropez en een top van Maison Scotch. Rond half vijf waren we thuis, rond zes uur vertrokken we naar familie om aan ons oliebollendiner te beginnen. De hele avond aten we hapjes en oliebollen, praatten we en keken we tv (de tv draait door en nog even de oudjaarsconference). Om twaalf uur toostten we op een nieuw jaar en keken we naar het vuurwerk in de buurt bij mijn oom en tante. Rond half één vertrok ik naar vriendinnen waar we nog even bleven borrelen, vervolgens hebben we de hele nacht gedanst in de discotheek.

En dat merkte ik, want woensdag was ik op, helemaal op. Ik ontbeet met twee gebakken eieren (de oplossing voor brakheid) en bracht verder eigenlijk de hele dag door in bed, blogs lezen, series kijken..

Donderdag was het tijd voor wat actie. De dertiende begint mijn toetsweek en ik wist dat ik daar nog heel veel voor zou moeten doen. Ik wilde de hele vakantie al van alles gaan doen, maar schoof het steeds voor me uit. Ik werkte wat aan school en vond het 's avonds tijd voor een workout in de sportschool - het mocht dan 2 januari zijn, het was lekker rustig! Heerlijk, want ik was bijna niet gegaan doordat ik bang was voor de drukte. 

Vrijdag stond ik rond een uur of tien op, werkte ik wat aan school en stond verder de hele middag te werken in de snoepwinkel waar ik tegenwoordig werk. 's Avonds hadden we afgesproken bij een vriendin om een andere vriendin voor haar verjaardag te verrassen. Het was een ouderwets meidenavondje met chocoladefondue en maskertjes, heel gezellig omdat we al zo'n lange tijd niets meer samen hadden gedaan.

En daar stond het normale weekend weer voor de deur, de wekker ging zaterdag om half 8 (niets meer gewend!) en ik werkte verder de hele dag. Een vriendin was jarig, dus daar was ik de hele avond. Wel weer heel gezellig, want ik zie al mijn vriendinnen zo weinig!

Zondag stond weer in het teken van onder andere school - nog steeds moest er héél veel gebeuren en ik was amper iets opgeschoten, omdat de berg schoolwerk gewoon te groot is. Ook heb ik flink opgeruimd. Overal lagen kleren omdat ik niet wist wat ik aan moest doen met oud & nieuw en mijn boeken hadden sinds voor de kerst vakantie ook niet meer normaal in mijn kast gelegen. Ik ruimde alles op, maakte schoon en gooide veel dingen weg, lekker weer die ruimte en alles schoon voor al dat schoolwerk dat ik de komende weken moet doen.

En nu... leren! De komende weken zullen jullie niet zo veel van mij horen, omdat mijn toetsweek behoorlijk pittig wordt. Mijn motivatie: de wintersport over zeven weken én het feit dat ik al ongeveer op 2/3 van mijn schooljaar zit. 

6 opmerkingen:

 1. Ik weet niet of je het met me eens bent maar ik vind de lampen in de kleedkamers vd Zara zo mooi! Net zoals bij de Victoria's Secret.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een leuke en gezellige week! Wel balen dat je nog veel moet doen voor school, maar gelukkig ben je niet de enige ;) X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een leuke en gezellige week! Wel balen dat je nog veel moet doen voor school, maar gelukkig ben je niet de enige ;) X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne diary. Vervelend dat je het zo druk hebt met school maar het komt vast wel goed. En wintersport is een heel fijn vooruitzicht, ik ga over vijf weken weer voor het eerst in 8 jaar! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen! Succes met school!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een oliebollendiner lijkt mij ook wel lekker haha!
  Heel veel succes met school!

  liefs,
  Femke

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, ik lees ze allemaal!