maandag, februari 3

Diary: Week 5

Weer een avondje sportschool - gezellig bijkletsen met vriendinnen in Groningen - NTC workout - bezig met gezond eten - weekend!
Het is weer maandag, tijd voor een nieuwe diary! Deze week stond gelukkig wat minder in het teken van school en wat meer in het teken van de leuke dingen. Of althans, zo zie ik het - ik heb vier keer in de sportschool gestaan, maar ook zat er een dagje stad tussen.

Maandag ging ons nieuwe schoolrooster in en gelukkig zit die een keer heel erg mee. Ik ben nog steeds gezegend met de eerste twee uur vrij op de maandag, waardoor ik nog even mijn roes van de zaterdagnacht verder uit kon slapen. Ook was ik in plaats van vier uur nu om twee uur vrij, wat ervoor zorgde dat ik een hele vrije middag had. Ik deed wat voor school, plande een paar blogs in en las een paar tijdschriften die al veel te lang (ongeopend) op mijn nachtkastje lagen. Doordat ik 's middags genoeg voor school had kunnen doen kon ik 's avonds naar de sportschool, daarna dook ik op de bank met proefkonijnen - mijn wekelijkse dosis Dennis en Valerio (vinden jullie het ook zo leuk om te kijken?)

Dinsdag had ik rijles en ging week 2 van mijn sportschema in. Ik stond op de weegschaal en was helemaal verbaasd, 1,5 kilo lichter! Wat dat betreft kon mijn dag al niet meer stuk en het gaf weer extra motivatie om 's avonds weer de sportschool in te duiken.

Woensdag was ik pas heel laat thuis omdat ik gesprekken had met leraren over mijn cijfers. Door de toetsweek zijn mijn gemiddelden flink gedaald, met name op het vak M&O en ik maakte me een beetje zorgen (en ik niet alleen, de desbetreffende leraren ook). De gesprekken waren niet heel erg positief, maar als ik de komende weken keihard ga werken moet het allemaal goed komen, en daar ga ik voor! 's Avonds dit keer geen sportschool - ik was nog steeds stijf van workouts van maandag en dinsdag en had gewoon geen zin. Wel hield ik (eindelijk) de Ab burner van Nike Training Club vol. De app heb ik vorig jaar gedownload maar ik hield de workouts nooit vol. Ik hoopte dat het wat beter zou gaan nu ik wat actiever ben in de sportschool, en ondanks dat het pittig was heb ik het 15 minuten lang volgehouden, wat een verandering!

Donderdag ging ik na school even het centrum in voor een nieuwe portemonnee. Voor mijn verjaardag had ik een bon gekregen van een winkeltje hier in het dorp waar ik een hele mooie had gezien. Hij is à la de portemonnee van Maison Scotch waar ik laatst over schreef, het prijskaartje is alleen veel aangenamer. Donderdagavond ging ik met een vriendin een uurtje Zumba doen (met hele zware buikspieroefeningen, pfoeh!) en nog wat krachttraining. Ik merk dat als ik 's avonds heb gesport ik veel sneller slaap, heel fijn, want dat is wel eens minder geweest.

Vrijdag was de open dag van de universiteit van Groningen en omdat ik maar naar twee studies ging bekijken kon ik mezelf inroosteren vanaf half 12.'Uitslapen' tot een uurtje of 9 dus (de bus ging wel al om kwart voor tien..). Als ik een dagje in de stad ben voor studie oriëntatie kan ik bijna niet wachten tot het zover is; zeker nu mijn keuze bijna zeker is, hoogstwaarschijnlijk wordt het Communicatie- en informatiewetenschappen. Deze week heb ik nog een meeloopdag bij Nederlands, maar dat is eigenlijk meer ter bevestiging van mijn keuze. Ik was om drie uur klaar en omdat er een aantal vriendinnen van hockey ook in de stad op school zitten besloten we er verder een gezellig dagje van te maken. We dronken wat bij de Drie Gezusters, ik slaagde bij de H&M (sportkleding) en kocht een armbandje van Beadies Amsterdam, waarna we nog heerlijk hebben gegeten bij de pizzeria.

Ik dacht dat ik heerlijk gegeten had, want 's nachts kon ik maar niet in slaap komen door buik- en hoofdpijn. De vriendin die dezelfde pizza had gegeten en met wie ik tevens moest werken had hetzelfde probleem, dus er moet haast iets verkeerd zijn gevallen. Hoewel ik me zaterdag nog niet erg lekker voelde hield ik de werkdag vol met een Advil en 's avonds kroop ik vroeg in bed met een serie die ik deze week ben begonnen te volgen, HBO Girls. Ik had gehoord dat mensen er heel enthousiast over waren, en na 8 afleveringen weet ik ook wel zeker dat het een leuke serie is, maar spectaculair kan ik het helaas niet noemen.

Dat ik zaterdagavond thuis was gebleven zorgde er wel voor dat ik zondagochtend een keer kon gaan sporten. Toen ik om tien uur op de crosstrainer stond dacht ik 'zondagochtend.. nooit weer', maar toen ik eenmaal klaar was, gedoucht had en in het zonnetje op de fiets zat voelde ik me helemaal fit. De rest van de dag spendeerde ik weer met Girls, schoolboeken en op het voetbalveld. Het was heel erg lekker weer, zonde om binnen te blijven, dus genoten we van het zonnetje!

De komende week dus weer een meeloopdag in Groningen en voor de rest heel veel les uitval, dus veel vrij! Ik ga vol moed de derde week van mijn schema in (tot nu toe gaat het me heel goed af!) en ik tel de weken af naar de wintersport... nog maar 3!

6 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie, ik lees ze allemaal!