vrijdag, februari 21

Fit update #10: Eind update van het vier weken schema

Een dikke vier week geleden begon ik met een schema dat bestond uit gezond eten en veel in de sportschool staan voor cardio en krachttraining. Omdat het maar zo'n korte periode was besloot ik er vol voor te gaan en dat heeft resultaat..

Jullie hebben allemaal kunnen lezen dat week 1 me heel goed afging. In een week at ik goed, stond ik 3 keer in de sportschool en hockeyde ik twee wedstrijden. Het resultaat was mooi: ik was 1,5 kilo lichter, en hoewel dat niet zo zeer mijn doel was, voelde het wel heel goed om te weten dat wat ik deed goed resultaat gaf.

Maar goed.. dan krijg je zo'n resultaat en denk je dat je de touwtjes wat losser kunt laten hangen. Iets wat ik in week twee ook deed. Hoewel ik in die week de sportschool wel 4 keer bezocht, liet ik mezelf weer iets meer gaan met eten, niet zo zeer in ongezonde voeding maar meer in de hoeveelheid. Ik kwam weer wat aan, maar vond het niet zo erg omdat dat ook spiermassa kon zijn.

De laatste twee weken gingen qua sporten vrij goed. Ik heb in vier weken gemerkt dat als je veel probeert en korte sessies houdt (4 x 8 in plaats van 3 of 4 x 12) je qua gewicht al snel meer aankunt. Maar ik merkte ook dat hoe langer je bezig bent, hoe langer het duurt voordat je weer meer gewicht aan kunt, en dat liet mijn motivatie in de vierde week wel een beetje zakken. Daarom besloot ik mijn vetpercentage te laten meten: 19,5! Na de zomervakantie was dit nog 23 en een paar honderdsten en in mei begon ik in de sportschool met een vetpercentage van 26. Resultaat boek ik dus zeker en dit geeft me ook motivatie om niet alles te laten hangen.

Een eetdagboek is een super houvast om te beginnen, maar ik merkte wel dat ik het op een gegeven moment vergat. In week 1 en 2 ging dit heel erg goed, week 3 en 4 gingen minder. Ik merkte dat als ik een goede dag had gehad, ik dat heel graag vast wilde leggen in het documentje dat ik voor mijn eetdagboek had aangemaakt, maar dat als ik wat meer had gegeten dan dat ik wilde, ik dat wel op wilde schrijven maar het vergat.. Jammer, want door juist alles op te schrijven (dus de goede én slechte dagen) krijg je een heel goed overzicht.

Wat dit schema mij heeft gegeven? Ik zit weer strakker in mijn vel, heb doordeweeks weer een fijn voedselpatroon en voel me dan ook niet meer schuldig als ik in het weekend wat meer eet of drink (het moet ten slotte ook leuk blijven). En daarnaast ben ik natuurlijk super blij met dat vetpercentage. De volgende weken wil ik zeker door blijven gaan maar dan het minder bijhouden. Next goal: een vetpercentage van 15 en een run van 10 km, zoals ik vorige week al vertelde. 

3 opmerkingen:

 1. Oh goed zeg! Keep up the great work girl. :-) Uiteindelijk gaat het er idd om hoe jij je voelt en hoe je in je vel zit. Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aaah wat goed van je ! En als je je schouders onder zet gaat die run zeker goed komen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat goed zeg! Dat je vet percentage zo naar beneden is gegaan moet wel een heel fijn gevoel zijn. Echt knap! Ik heb deze week 3x gesport in de sportschool en een keer gezwommen en dan nog gym met school, dus dat vind ik voldoende. Qua eten let ik ook op, maar zoals jij al zegt soms is het moeilijk om de hoeveelheiden in te schatten en laag te houden en ik heb precies hetzelfde ervaren met een eet dagboek.
  Ga zo door!

  xoxo Mireille
  dresslikemi.com

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, ik lees ze allemaal!