vrijdag, januari 24

Fit update #6: Het vier weken plan - update 1


Snoep is gif, werd me al heel snel duidelijk gemaakt door de sportschool instructeur. En, zei hij, als ik wat wil bereiken moet ik dat écht uit mijn eetpatroon halen. 'Nul snoep, echt núl snoep.'
Nu is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Waar ik het twee jaar geleden wekenlang volhield, vind ik het nu moeilijk om twee dagen niet te snoepen. Ik kan het best, dat weet ik, en de hele dag gaat het ook wel goed, maar de namiddag van 3 tot 6 uur is de boosdoener.
Maar toch, ik zal het volhouden. Hij gaf me naast deze drill ook de opdracht om me vier weken lang écht aan mijn schema te gaan houden - iets waar het de laatste maanden nogal aan ontbrak. Sowieso vier keer per week, een halfuur cardio en de opgegeven krachtoefeningen. 4 sets van 8 keer, op gewicht. Hij had liever dat ik het na 6 keer niet meer vol zou houden dan dat ik er nog makkelijk 20 meer zou kunnen doen. 

En op de een of andere manier heeft het me getriggerd. Weg met de decembermaand, weg met de verjaardags-vreterij. Ik wist dat het voornemen 'niet snoepen' gedoemd was om te mislukken, en daarom heb ik mezelf iets opgelegd dat meer haalbaar is: De vier weken dat ik mezelf écht volgens een schema ga afbeulen in de toetsweek, snoep ik niet. Een enkel feestje op de zaterdagavond misschien uitgezonderd, maar voor de rest zet ik alles op scherp. En ik ben verdomd benieuwd naar het resultaat.

Het is een uitdaging, dat heb ik de eerste dagen zeker al gemerkt. Maar, aan de andere kant, de nieuwsgierigheid naar het resultaat over vier weken geeft me motivatie. Vier weken lang houd ik een eetdagboek bij en elke dinsdag (de dag dat ik ben gestart) weeg ik me: nu zal dat waarschijnlijk misleidend zijn, want mijn schema in de sportschool gaat tegenwoordig meer om het spieren kweken dan het vet verliezen, maar toch, ik ben benieuwd.

Keep you posted!


8 opmerkingen:

 1. Leuk artikel! Ben erg benieuwd :)

  http://www.fashion-hooked.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik heb precies hetzelfde, altijd zo tussen 3 en 6 inderdaad... Gisteren heb ik me weer vreselijk misdragen haha, maar verder gaat het me redelijk goed af ^^ Heel veel succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om er zo fanatiek mee bezig te zijn! Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke inspiratie, lekker fris!
  Ik heb precies het zelfde, na school tijd voor het avond eten is echt mijn zwakke moment. Zo vervelend, maar het lukt steeds beter! Uit school eet ik nu noten (amandelen zijn mijn favorieten) of een beetje kwark met jam erdoor.
  Succes met het plan, ik ben benieuwd

  xoxo Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken het! Als ik uit school kom wil ik echt zo. Veel. Eten. Echt vervelend. Maar na m'n examens ga ik weer rennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel succes! Ik probeer de laatste tijd ook minder/ geen snoep te eten en ook geen lepeltjes uit de chocopasta, haha!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, ik lees ze allemaal!