dinsdag, juli 1

Health: Work That Es tag

 photo 926492_1518583731696740_312350521_n_zpsd734c7fa.jpg

Aan welke sporten doe je?
Ik hockey inmiddels alweer 6 jaar, loop hard (maar dat is een on/off geval, ik heb mijn periodes) en sta veel in de sportschool waar ik een schema van krachttraining en cardio afwissel met spinning en soms een lesje zumba om te ontspannen.

Favoriete oefening?
Als ik krachttraining doe vind ik de inclined dumble press altijd leuk om te doen. Deze is goed voor je borst. Je zet een bankje omhoog en gaat er op de laagste stand tegenaan liggen, houdt twee dumbells ver uit elkaar en brengt ze samen boven je borst naar boven. Ook vind ik kettleball oefeningen altijd makkelijk en leuk om te doen.

Ontbijt?
Ik heb één favoriet ontbijt waar ik 's ochtends intens van kan genieten: yoghurt (mager/vol, soms grieks, net wat er in huis is) met havermout, gedroogde cranberry's en walnoten in kleine stukjes. Hier drink ik altijd groene thee en meestal ook een glas verse sinaasappelsap bij. Als ik dit heb gegeten zit ik ook echt de hele ochtend vol.

Welk work-out nummer staat er bij je op repeat?
Eigenlijk ben ik op het moment nogal zoekende naar nieuwe work-out nummers omdat ik mijn oude afspeellijst een beetje zat ben. Madeon - The City, Clean Bandit ft. Jess Glynne - Rather Be en Milky Chance - Stolen Dance heb ik de laatste tijd veel geluisterd tijdens het hardlopen.

Wat vind je makkelijker: gezond eten of sporten?
Sowieso sporten, dat is de laatste jaren echt een soort uitlaatklep voor me geworden. Ik begin elke dag gezond qua eten en let ook op wat ik eet, maar vaak gaat het in de middag of avond mis. Weekenden zijn sowieso funest voor mijn eetgewoonten.

Gebruik je voedingssuplementen?
Nee

Beste fitspiration?
Esmée vind ik altijd een inspiratiebron en sinds kort ben ik helemaal bezeten van fitgirlcode, vooral het verhaal van Christel vind ik heel interessant omdat het in zekere zin om dat van mij lijkt: al heeft zij haar killerbody al bereikt en ben/blijf ik nog altijd bezig.

Cheatmeal?
Kroketten, pizza, maar ook witte bolletjes met nutella of een stuk chocola vind ik heerlijk om te eten. En ik ben gek op pasta, maar dat eet ik wekelijks.

Fijnste sportoutfit?
Een lange tight, een fijne sportbh en een (sport)tanktop. Nike Free's eronder met goedzittende (heel belangrijk!) sokken en ik ben klaar om te sporten.

Gebruik je sport en/of health apps?
Voor het hardlopen gebruik ik altijd de Nike + running app en ik doe zo nu en dan de Ab Burner van NTC, simpelweg omdat dat de enige work-out op de NTC app is die ik kan volhouden.

Grootste irritatie tijdens het sporten?
Benen die opeens niet mee willen werken/vast zitten terwijl de rest van je lichaam zo graag wil, mensen die je de hele tijd door ongevraagd advies gaan geven in de sportschool, toeterende auto's als je aan het hardlopen bent, maar de grootste ergernis is toch de wind. Ik kan met alle weersomstandigheden lopen, maar wind vind ik verschrikkelijk.

Hoeveel paar sportschoenen heb je?
2 paar. Ik heb een paar oude Asics, mijn eerste paar hardloopschoenen. Ik heb ze nooit meer aan omdat ze, nu ik anders gewend ben, zo lomp en groot aan mijn voeten lijken te zitten. Sinds een paar maanden heb ik Nike Free's 5.0+, hier loop en train ik altijd op.

3 dingen waar je niet zonder kunt?
Op het gebied van sport/eten? Mijn telefoon, want zonder had ik nooit muziek - wat gelijk nummer twee maakt. Ook kan ik niet zonder brood, ik móet elke dag brood eten.

6 opmerkingen:

  1. Oeh ja witte bolletjes met nutella! Je ziet op die foto's naast elkaar echt het verschil! Heel knap!
    Liefs, Tessa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een mooi resultaat heb je behaald zeg! Goed bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ontzettend knap van je! Ik ben nog steeds elke dag tegen mezelf aan het zeggen dat ik nu écht een keer moet gaan beginnen met hardlopen, maar je snapt het al.. dat ben ik nog nog niet! Gelukkig eet ik wel al 2 jaar erg bewust waardoor ik veel verschil ben gaan zien :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om te lezen! Wind is erg, maar dit benauwde weer vind ik nog erger om in te lopen haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw, dat verschil! Heel erg leuk ingevuld :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, ik lees ze allemaal!