vrijdag, december 6

Fit update: #1

Geen tijd voor de sportschool, dan maar thuis - een groen sapje met sinaasappel, banaan, citroen en broccoli, op naar de sportschool op mijn nieuwe Free's!

Feit is en zal altijd blijven: Vroeger was ik dik. Niet moddervet-dik, maar overgewicht had ik wel. Rond mijn tiende zag ik een diëtiste, omdat mama en ik ons zorgen maakten over mijn buikvet. De diëtiste vertelde me dat ik een eetdagboekje bij moest houden, maar het hielp niet: wanneer ik drie paaseitjes at, schreef ik er eentje op. Ik bleef zoals ik was, ik hield (en houd) ten slotte heel erg van eten en afvallen en veel eten gaat niet echt samen. Onzeker was ik wel over mijn gewicht, maar de discipline was moeilijk te vinden.

In klas 2 werd dat anders: ik ging meer bezig met mezelf leuk kleden, make-up en.. jongens. Ik ging mezelf steeds meer vergelijken met vriendinnen en toen een jongen me dik noemde en ik met sporten steeds meer merkte dat ik qua conditie achterliep op de rest was dat de druppel. Ik zette mezelf aan het afvallen. Ik downloadde de podcast van Renate Wennemars en begon met hardlopen. Wat was ik trots toen ik twee kilometer kon rennen zonder te stoppen! Het gaf een kick om na ongeveer tien trainingen een kilo kwijt te zijn. Ik begon met een eetdagboek, deed mee in het gezond eten topic op het Girlscene forum (waarin ik mijn lijstje uit mijn eetdagboek zette) en stond elke dag tien minuten eerder op om te kunnen hoelahoepen op de Wii. Het hielp: in 8 tot 10 maanden (ik heb geen precieze start- en einddatum) was ik van 62 naar 51,5 kilo gegaan (hier wil ik wel het volgende over zeggen: 62 kilo klinkt gezond, maar ik ben maar klein en voor mijn lengte gold 62 kilo als overgewicht). Wat was ik blij en wat gaven die complimentjes me een motivatie!

Goed, hoewel ik inmiddels wel weer wat meer weeg en zo mijn ups en downs heb gehad qua sporten en voeding, is het sinds ik ben afgevallen eigenlijk nooit uit mijn hoofd gegaan. Echt geobsedeerd ben ik niet, maar ik hou me veel bezig met een goede balans en dat ik niet alles kan eten, in mijn hoofd houdend hoe ik ooit was. Sinds april ben ik bezig in de sportschool, met als doel mijn lichaam droog te trainen: de vetlaag die nog best wel aanwezig is omzetten in spieren. In de zomervakantie ging het goed, door school ging het erna bergafwaarts. De laatste paar weken probeer ik wat beter te plannen, zodat het naar de sportschool gaan ook werkelijk wil in combinatie met een druk schoolschema. Mijn vetpercentage is sinds april ongeveer 3% gedaald, maar ik ben van mening dat ik daar veel meer van kan maken.

Om een heel lang verhaal kort te maken: gezien sport en voeding best een groot deel van mijn leven beheerst heb ik besloten daar wat meer mee te doen op mijn blog. Niet te veel, maar ik probeer of elke vrijdag of één keer in de twee weken een zogenoemde fit update te plaatsen. Hetzij een trainingsschema, update van hoe het gezond eten/sporten gaat, hetzij een fitspiration post. Ik wil van mijn blog absoluut geen sportblog maken, maar een deel van mij zal het altijd zijn, en dus ook een deel van Avocanut.

8 opmerkingen:

 1. Oh wat goed zeg! Ga zo door :) Toevallig had ik het er ook gister nog met mijn moeder over.. Ik eet echt zoveel de hele dag door, het is maar goed dat is sport, maar wil er in het nieuwe jaar wel echt verandering in brengen.

  Liefs,
  Kiki // Chicks About Fashion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw goed bezig! En mooie foto's Anne!

  Liefs,
  Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat je hier zo open over wil schrijven op je blog! Ik vind voeding en sport heel interessant (het zit net als bij jou altijd mijn hoofd maar is geen obsessie) dus heel leuk dat je er over schrijft. Wat goed dat je zo veel bent afgevallen, maar zoiets volhouden klinkt lastig. Ik ben erg benieuwd naar je nieuwe posts maar het klinkt heel goed en leuk!

  liefs Mireille
  dresslikemi.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed dat je dit vertelt, dapper ook. Heel veel succes, gaat je vast lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk uit naar de volgende updates, interessant om te lezen. Ik ben momenteel ook veel bezig met mijn voeding en met het sporten, er mag wel iets wat af :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit leuk om te lezen en als het bij jou hoort moet je het zeker posten. Ik moet ook eigenlijk wat afvallen maar ik heb zo weinig zin en motivatie om te sporten en daarbij eet ik zo graag, het komt er nooit van..

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, ik lees ze allemaal!