zondag, mei 4

Health: Vita Coco natural coconut water lemonade

 photo IMG_7109_zpsb1d6f53e.jpg

Toen ik een mailtje kreeg over het nieuwe kokoswater dat Vita Coco uit zou gaan brengen wilde ik dat natuurlijk meteen proberen: ik ben gek op kokosnoot water en heb na het sporten vaak zin in frisdrank, een gezonde variant voor een zoet drankje vinden is daarom altijd fijn. Vita Coco heeft met deze variant ingespeeld op de zomer, het is namelijk kokoswater limonade die als je hem vooraf hebt gekoeld het lekkerst is: het ideale (gezonde) zomerdrankje dus.

Vita Coco Lemonade bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, geen conserveringsmiddelen en is niet geproduceerd uit concentraat, wat ervoor zorgt dat het een stuk gezonder is dan andere soorten limonade. Zit er dan geen suiker in? Jawel, maar maar 6 gram per 100 ml terwijl de standaard voor gewone limonade minimaal 8,5 gram is. Per verpakking van 330 ml betaal je €1,75.

 photo IMG_7122_zps36898fdc.jpg

Bij kokoswater limonade dacht ik gelijk aan kraampjes waar kinderen citroen limonade verkopen, zoals we dat vroeger bij diverse tekenfilms hebben gezien. Het beeld dat ik kreeg klopte enigszins: de kokoswater limonade is namelijk kokoswater aangevuld met citroen. De kleur van het kokoswater vind ik niet heel verschillend van gewoon kokoswater: er zit misschien iets meer kleur in, maar echt geel is het niet. De smaak is heel verfrissend. Normaal gesproken vind ik kokoswater al een erg fris drankje, maar de citroen die in deze variant zit verwerkt versterkt het nog eens. 

Wat vind ik dit lekker! Als je begint met kokoswater drinken is de smaak heel erg wennen omdat het een hele specifieke smaak is. Ik vind kokoswater heerlijk en vind iets verfrissends ook heerlijk voor na het sporten of in de zomer. Ice tea, step aside, ik heb mijn nieuwe zomerse drankje gevonden.

 photo IMG_7110_zps3acf55f6.jpg

Ingrediƫnten: Kokoswater (89%), Citroensap (9%), Natuurlijk fruitsuiker (2%), Vitamine C
Voedingswaarde per 100 ml: 29 kcal, 0 g vet, 6,3 g suiker, 175 mg Kalium, 6 mg Vitamine C

5 opmerkingen:

 1. Ik hoor altijd hele goede dingen over cocosnootwater, ik heb het nog nooit gedronken maar ik ben wel benieuwd hihi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben heel benieuwd! Heb ze ook in de koelkast staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou zelf niet zo van kokos maar hier ben ik wel erg benieuwd naar! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg er gewoon dorst van, het ziet er heel lekker uit! Toch vind ik het stiekem wel jammer dat er suiker in zit..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de natuur-variant van Vita Coco sowieso heel erg lekker, dus deze ga ik eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, ik lees ze allemaal!