zondag, december 7

HEALTH: IT COMES AND GOES

 photo Onlangsbijgewerkt1-002_zpsee509169.jpg

Het gezonde eten en veel sporten komt en gaat en zo stond het de afgelopen maanden op een nogal laag pitje. Ik deed veel verwoede pogingen om het gezonde eetregime weer op te pakken maar dit was tevergeefs; je houdt mij alleen gemotiveerd als ik naast het gezonde eten een paar keer in de week in de sportschool kan staan beulen om vervolgens dagen met spierpijn te zitten en mísschien dan na een aantal weken resultaat te zien. En dat was het probleem: Ik zat zonder sportschool. En hoewel je zonder sportschool wel kunt sporten, erg motiverend werkt het niet.

Tot een paar weken geleden: inmiddels inwoner van Groningen (waarover later meer) en dus tijd om daar een sportschool te vinden. De sportschool was snel gevonden, naar de motivatie was het helaas iets langer zoeken gezien deze sportschool - in tegenstelling tot mijn oude - bommetje vol stond met Arnold Schwarzenegger-achtige typetjes en ik daar toch wel een beetje bang van werd. 

Gelukkig kwam de motivatie al heel snel terug toen ik een sportmaatje vond en inmiddels sta ik weer minstens 2 keer per week in de krachthoek, kickboks ik een uurtje in de week en heb ik de zondag omgedoopt tot mijn rendag. Dat laatste blijkt vooralsnog de beste beslissing van de afgelopen tijd, want inmiddels zijn de 8 én 12 KM aangetikt, afstanden waar ik van dacht dat het nog wel even zou duren voordat ik ze (weer) zou kunnen lopen (even afkloppen). 

En inmiddels is het zondagmiddag, zit die ronde van 12 KM erop en heb ik een stuk banketstaaf en driekwart chocoladeletter naar binnen gewerkt. Tja, ik zei niet dat het allemaal perfect ging. 

2 opmerkingen:

  1. Goed dat je weer sport! Maar af en toe jezelf verwennen hoort er bij. Welkom in Groningen trouwens, leuk! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Long time no see! Heel herkenbaar dat je gisteren hebt gelopen en daarna aan de chocolade bent gegaan, er zit er hier nog een, oeps haha. Ach het schuldgevoel is minder als je hebt gesport en soms mag het best toch ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, ik lees ze allemaal!