vrijdag, januari 3

Fit update #3


De laatste weken school voor de vakantie hadden ervoor gezorgd dat ik geen enkele keer in de sportschool stond. De eerste week van de vakantie stond vooral in het teken van werk en kerst. Ik werkte in 4 dagen 30 uur, iets wat me bij mijn vorige baantje nog nooit was gebeurd, en dat merkte ik: ik viel een kilo af door alle stress. Met kerst kwam het er natuurlijk gelijk weer aan, maar ik besloot wel dat het toen écht de tijd was om weer wat te doen: ik rende een klein rondje van 3,64 km op heel rustig tempo, maar voelde me daarna wel weer heel lekker omdat ik tenminste weer wat had gedaan!

En over die goede 'voornemens': 400 km dit jaar! Ik heb mijn eerste 1,5 km gisteren gemaakt op de loopband - ik wilde langer, maar had geen tijd meer. Wel is het echt een duw in de rug omdat ik van mezelf vraag ongeveer 34 km per maand te lopen, iets wat zelfs al met alleen maar kleine afstanden moet kunnen lukken. Als ik er maar tijd voor maak, en dat heb ik de vorige maanden een beetje verwaarloosd..

Wat zo fijn is aan vakantie, is dat je kunt eten wat en wanneer je wilt: een kommetje yoghurt met granaatappelpitjes, cranberries en muesli om elf uur 's ochtends, een eitje op brood om een uur of 2, veel thee en wat fruit tussendoor en 's avonds wat avondeten.. Ik hou het gezonde eten zo prima vol!

Afgelopen week heb ik al 2 keer in de sportschool gestaan en dat voelt fijn! Het feit dat je wat aan je lijf doet en daarnaast lekker kunt blijven doen wat je wilt voelt erg lekker. Ik denk dat ik mijn voornemen van 2 keer in de week naar de sportschool wel moet bijstellen: Ik denk dat dat niet gaat lukken met school, maar misschien moet 8 keer per maand wel lukken, als ik gewoon wat vaker ga in de weken dat ik het rustig heb. (2/8) zullen we dan maar zeggen. 

Nieuw jaar, nieuwe kansen, ik ben benieuwd of het me gaat lukken! Ik ga in elk geval hard bezig met het lopen van langere afstanden (mét nieuwe sportkleding - maakt het alleen maar leuker) en stiekem hoop ik dat ik dan dit jaar mijn eerste echte 'wedstrijd' loop op de 10 km hier in het dorp of 4 mijl in Groningen kan doen.

10 opmerkingen:

 1. Succes! Ik ga denk ik het ideetje van je pikken om 100 km te rennen dit jaar! Heb gister al 1,4 km gedaan in de sportschool.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook van plan om meer te gaan sporten! Zet 'm op meid.
  Ik mag een set Caviar Beads weggeven op mijn blog, doe je mee?
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow goed bezig! :) Ik begin dit jaar met de 30 day shred en ik wil graag 5 kilometer kunnen hardlopen binnen 3 maanden (ik zit nu op 4,2 kilometer). Succes nog en ga zo door! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen, veel succes dit jaar!

  liefs Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes! Ik ben ook ( zoals vele haha ) weer begonnen met hardlopen. Ik hoop dat het weer een beetje mee blijft werken want ik ben een buiten renner. 400 km klinkt als een hoop, ik hoop dat je het red!

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed bezig jij!! Ik ga morgen denk ik hardloopschoenen halen, ik moet er eindelijk eens aan geloven om sportief te doen!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, ik lees ze allemaal!