woensdag, januari 1

Resolutions

Image Hosted by ImageShack.us

De hele dag doe ik al pogingen om dit stukje te typen, maar tot tien minuten geleden ben ik amper mijn bed uit gekomen - een héle gezellige nacht en een paar uur slaap zorgen immers niet voor de meest productieve dag. Daarom bracht ik mijn dag door met youtube filmpjes, gebakken eieren (beste ontbijt ooit als je uit bent geweest) en vooral met het denken wat ik de overige dagen van mijn vakantie (nog maar 4!) moet doen, want helaas staat er binnenkort een toetsweek voor de deur. Ik had vandaag natuurlijk veel meer kunnen doen als ik gewoon uit mijn bed/van de bank was gekomen, maar kijk, als ik eenmaal bezig ben gaat het wel, maar dat begin maken, verschrikkelijk. En dat is ook mooi het bruggetje naar deze post: voornemens. Aan zweverige voornemens als 'meer sporten' en 'beter plannen' doe ik niet meer, dat is toch vragen om mislukking. Hoewel er altijd wat dingen overblijven waaraan je nog niet echt vorm kunt geven, ben ik vorig jaar begonnen met het stellen van concrete doelen ('zorg dat je aan het eind van 2013 7 kilometer hard kunt lopen', 'loop in 2013 minstens één keer een 10 km', 'ren een keer langs het strand', 'zorg dat je aan het eind van 2013 minimaal €... op je spaarrekening hebt staan) en hoewel het er niet veel waren en ook niet alles is gelukt, is me dat afgelopen jaar best goed afgegaan. Tijd voor een nieuw lijstje dus!

 • Ik wil in 2014 graag in totaal minstens 400 km rennen. Ik begin vaak met hardlopen en verwaarloos het daarna weer een tijd, maar door dit doel wil ik het een beetje op peil houden. Ik wilde mijn doel eerst op 300 zetten, vond ik al ambitieus genoeg, maar toen bedacht ik me dat ik mijn Nike running app ook op loopband kan zetten, en de kilometers die ik in de sportschool maak ook gewoon kilometers zijn, waardoor de challenge wat minder moeilijk zal moeten zijn. In mijn fit updates houd ik jullie graag op de hoogte!
 • Over de sportschool gesproken, daar wil ik 2 keer per week naartoe gaan. Het is niet zo dat ik op het moment de sportschool ontwijk - ik vind een uurtje sporten heerlijk - maar ik moet er meer tijd en rust voor vinden. Dit voornemen is dan wel een beetje zweverig en ik ben er ook vrij reëel in: als het te druk is met bijvoorbeeld school, dan is het te druk. Maar het is toch een uitgangspunt dat ik graag even wilde benoemen.
 • Als alles loopt zoals gepland wordt 2014 best een belangrijk jaar: als het goed is haal ik mijn vwo 6 diploma en slaag ik voor mijn rijbewijs. Het zijn dingen die niet echt onder voornemens vallen, maar waar ik wel heel graag voor wil knokken om het ook echt voor elkaar te krijgen.
 • Materialistisch of niet, nodig is het wel: ik wil heel graag een nieuwe laptop in 2014. Vorig jaar stonden een iPad mini en een Ray-Ban Wayfarer op mijn lijstje, dit jaar wordt dat een MacBook. 
 • Ik wil optimaal genieten van alle reisjes die ik dit jaar mag maken: Zoals het nu lijkt ga ik een weekje skiën (eindelijk weer!), op citytrip met mijn moeder voor mijn eindexamen en een weekendje naar Ameland met vriendinnen. Voor de zomervakantie zijn er nog geen plannen, ik ben ook nog heel erg aan het twijfelen over wat ik daarin ga doen, gezien ik 3 maanden vakantie heb.
 • Leuk om te maken op het gebied van mode: een lijstje met (basis) items die ik heel graag in mijn kast wil hebben. Vorig jaar heb ik dit ook gedaan en het lijstje bestond bijvoorbeeld uit een boyfriend jeans, een mooi paar hakken en een goede blauwe blouse. Weer materialistisch, maar ook juist weer niet, want zo stel je heel erg voor jezelf welke kledingstukken echte toevoegingen voor je garderobe kunnen zijn. Op het moment heb ik voor 2014 nog niet zo'n lijstje, maar zodra ik die heb zal ik hem met jullie delen.

En hoe cliché ook: genieten. 2013 was een leuk jaar, maar had ook veel ups en downs en stress. Ik wil vaker tijd vrij maken om leuke dingen te doen, beter letten op dat ik niet teveel van mezelf vraag én natuurlijk wil ik heel graag dat Avocanut nog steeds bestaat (en is blijven groeien zoals dat de laatste tijd gebeurt, daar word ik zo blij van!)


8 opmerkingen:

 1. Sportieve voornemens! :) Mijn voornemens zijn om echt een feestje van dit jaar te maken, yolo is the motto right?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke post! Ik ben het volledig met je eens :) Een heel erg gelukkig nieuwjaar !

  http://www.fashion-hooked.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk lijstje, hopelijk maak je het allemaal waar!
  Op mijn voornemens lijst staat 3x per week naar de sportschool, mijn rijbewijs halen, naar Londen en ook een Macbook.

  liefs Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goede voornemens! Ik ben ook begonnen met hardlopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goede voornemens! Ik heb dit jaar ook doelen voor mezelf gemaakt en omdat ik niet zomaar 'meer wilde sporten' heb ik mezelf voorbereid op wat ik wilde. Ik kocht bijvoorbeeld spulletjes om mijn gezicht mee te verzorgen omdat ik een betere beauty routine wilde. En eind 2013 ben ik al flink begonnen met sporten, hardlopen en gezond eten om dat vervolgens in 2014 door te zetten. Ik wens jou een prachtig 2014! Oh en je hebt een nieuwe follower erbij :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goede voornemens! Heel knap van je dat je zoveel gaat sporten en hardlopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke voornemens! Ik ga ook terug lopen ! x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed om zulke concrete doelen te stellen! Gaat je vast lukken :)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, ik lees ze allemaal!