vrijdag, maart 14

Fit-update #13: Euforische rondjes

 photo Onlangsbijgewerkt28_zps740a4c5a.jpg

Vorig jaar vond ik het heerlijk om in de winter zo nu en dan een rondje te gaan rennen. Ik trotseerde kou van -10 in een legging, goed thermoshirt, een trui en een paar handschoenen en vond het heerlijk. Deze winter was dat anders. Hoewel de voornemens goed waren, was de uitvoering ervan minder. 
Maargoed, toen kwam dat plan van het eindelijk rennen van die 10 km afstand hier in de buurt, en dan moet je wat. Met nog 6 weken om te trainen stond ik afgelopen week een beetje in twijfel. Ik sprak wat af met mezelf: ik zou de zondag een poging doen tot een run van 5 km, zou dat lukken, dan moest die 10 km in 6 weken ook wel goedkomen.

En zo geschiedde. Mán, wat een lekker gevoel was dat zondag. Iets meer dan 5 km in 32 minuten tijd  (mijn Nike app ging te laat aan) zonder pauzes en zonder thuis kapot neer te vallen. Waar ik 1 en 2 jaar geleden weken voor moest trainen, lukte nu in één keer zonder in weken hard te hebben gelopen. Ik hoop dat ik het te danken heb aan de kracht- en (beetje) intervaltraining in de sportschool de afgelopen weken - is dat ook weer een beetje motivatie om wat harder mijn best te doen in de sportschool. 
De 10 km recreatieloop zou hem dus moeten gaan worden, maar ik was er nog niet. Ik wilde eerst in principe elk weekend proberen een kilometertje erbij op te gooien en door de week misschien een kleine run van 3 of 4 km doen en anders wat in de sportschool prutsen op de loopband.

Door het lekkere weer van deze week liep het alleen iets anders. Ik besloot gistermiddag voor een 6 km run te gaan, maar bij het meten van het rondje dat ik zou gaan lopen (ik zet altijd eerst een rondje uit op afstandmeten.nl) kwam het uit op een 7 km. Als het niet zou lukken, zou ik altijd na 5 kunnen stoppen, omdat ik dan toch dicht bij mijn huis zou zijn. In de eerste kilometer voelde het lekker, maar ik dacht niet dat ik het vol zou houden. Geeft niet, dacht ik bij mezelf, twee keer in een week 5 km lopen is al heel wat. Maar toen ik de 4 km aantikte en nog geen neiging had gehad om even te gaan lopen wilde ik doorgaan, aan mezelf bewijzen dat ik het zou kunnen. Na 38 minuten en nog wat seconden was ik thuis: voldaan met een PR op de 5 km van rond de 27 en een 7 km run zonder te rennen, en, nogmaals, dit heb ik eerder met zo weinig training nog nooit geflikt. 

Nu nog volhouden, met het zonnetje en mijn nieuwe hardloopkleding moet dat zeker lukken. Over 5 weken 10 km met, nu als extra doel, in 55 minuten lopen, het moet te doen zijn.

Ik heb mijn layout aangepast, hoe vinden jullie de veranderingen? Ik vond het tijd voor eens iets anders. Als jullie tips hebben of het onoverzichtelijk vinden hoor ik het graag! Ik ben heel perfectionistisch in het uiterlijk van mijn blog en ben nooit helemaal tevreden, dus tips zijn welkom!

8 opmerkingen:

 1. Supergoed van je Anne! Ik duim voor je dat het je lukt, maar eigenlijk weet ik zeker dat het wel goed komt! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super goed van je! Echt motiverend! Ik vind je lay out trouwens ook heel mooi.

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker bezig! Knap hoor, ik ben deze week 3x in sportschool geweest (ren ik op de loopband) en vanmiddag nog een stuk buiten. Ik werk nu naar de 5km toe.
  Ga zo door!

  xoxo Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil ook serieus terug gaan lopen, maar eerst concentreren op de examens !x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig zeg! Je gaat 't zeker halen :) Enne, ik vind je lay-out heel mooi! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuke post om te lezen en ik moet zeggen... Eigenlijk heb je me een beetje gemotiveerd. Ik loop ook best graag maar soms moet iemand mij een duwtje in de rug geven. Keep up the good work!! X Eline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Supergoed van je! Zo toevallig, ik heb vandaag ook weer voor het eerst sinds tijden 5km gerend en het voelde zo goed!

  Love,

  Rowan


  Personal Style Blog WWW.REDREIDINGHOOD.COM

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, ik lees ze allemaal!